Milyen használtautót nem érdemes venni?

Megbízhatatlan használtautó

Milyen használtautót nem vásárolnánk soha?

Foglalkoztunk már egy másik cikkben azzal, hogy milyen használtautót vegyünk, ez a cikkünk, viszont azzal foglalkozik, hogy melyek azok a használtautók, amiket mi nem ajánlanánk megvételre. Nagyon fontos kiemelni, hogy ettől függetlenül, bármelyik akár a cikkben szereplő autó lehet jó, ha rendesen karban van tartva, de itt most azokat szedtük itt össze amikkel jellemzően, illetve a több éves autó állapotfelmérésünk során szerzett tapasztalunk alapján a legtöbb probléma van.

A listán részletesen nem említünk minden apró hibát vagy problémát, itt inkább csak a konkrét típusok megemlítése a cél, hiszen a cikk lényege, hogy azoknak, akik használtautó vásárláson gondolkodnak, egy könnyen és unalmas szakmai információk nélküli listát kapjanak az autó kereséshez.

Amennyiben már van megvásárlásra kiszemelt használtautód, akkor a helyszíni állapotfelmérés, vagy az autóvásárlás előtti online konzultációs szolgáltatásunk neked lett kitalálva.

Ha a listán szereplő autód van, vagy egy olyat néztél ki magadnak, attól még lehet az egy jó autó, de érdemes odafigyelni a részletekre.

1.Opel insignia

opel insignia megbizhatatlan

A „rendkívül megbízható” Opel vectra utódja mely megbízhatóságban fenntartja a hagyományokat. Jellemzően a 2008 és 2013 közötti példányok azok amik a mai használtautó piacon nagyszámban megjelennek, és a leendő tulajdonosokat, a kellemes külső, és a számos belső extra miatt hamar el tudja ragadni, ellenben rengeteg probléma van velük, talán a benzin és a dízel opciók közül a dízel a rosszabb, és ha biztosra akarunk menni, akkor a 6 sebességes automata váltóval tovább ronthatóak a megbízhatósági kilátások.

Érdekesség: Több éves használtautó helyszíni állapotfelmérésünk során megfigyeltük, hogy jellemzően kereskedők alig árulnak ilyen autót, az eladók szinte csak magánszemélyek. (Ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogyha egy autót jellemzően a kereskedések nagy része nem árul, akkor az egy olyan közismerten rossz autó, amivel a kereskedők tudják, hogy problémák lesznek eladás után, ezért inkább nem is árulják)

 

2. Ford Mondeo (szinte bármelyik évjárat)

ford mondeo megbizhatóság

Az autó maga jó ötlet volt a Ford részéről, azonban, a megvalósítás valahogy sosem sikerült rendesen. Bármelyik generációról legyen is szó, elég nehéz jót mondani az autóra. Talán a 2.0L és a 2.2L-es ford dízelmotor amik még a vállalható kategóriába tartoznak, de 2.2L motor kivételével az összes többi motor mellé rakott „híres/hírhedt” powershift autómataváltó, nagyjából a megvásárláskor egy azonnali gazdasági totálkárral lepi meg azt a használtautó vásárlót, aki „bedőlt” annak az illúziónak amit a ford mondeo hírdetések sugalnak, miszerint akár 2 millió környékén is lehet vásárolni egy megbízható, nagy, kényelmes, középkategóriás családi autót.

Itt is érdemes megfigyelni, hogy egy ugyan olyan évjáratú Passat és Mondeo között mekkora az árkülönbség, ennek az oka kizárólag az, hogy a Passat egy olyan autó amit bárkinek szívesen ajánlunk mi is, és ezt a megbízhatóságot a piac is beárazza.

 

3. Bármi ami Volkswagen csoportos régi (még láncos) 1.4 TSI

Volkswagen TSI megbízhatatlan

A lista második helyére, egy olyan autó csoport került, ami inkább a motor miatt problémás, nem konkrétan az autó típus. A Volkswagen 1.4 TSI motorját, „szerencsére” majdnem minden kaszniba sikerült belerakni, így akár olyan autókban mint a Skoda Ocativa is találkozhatunk vele, ahol még ha jól működne a motor, akkor se teljesen értelmezhető, hogy egy ekkora kasznihoz, miért kellet az 1.4 TSI motort erőltetni. Természetesen itt is vannak évjáratok amik rosszabbak a többinél, ezért általánosságban az amúgy sem ajánlott turbó benzin motorokkal együtt, ezt is érdemes elkerülni.

Érdemes megnézni, hogy például egy ugyan olyan 2009 1.4 TSI motoros autó, és egy szintén 2009-es 1.6 szívó benzines autó között mekkora a vételár különbség. (A használtautó piacon ebben a kategóriában, mindig a szívó benzin, jellemzően 1.6 a legkeresettebb)

4. Land Rover

Land rover megbízhatóság

Szinte mindegy melyik évjáratról, modellről vagy motor változatról beszélünk, ennél rosszabb és megbízhatatlanabb autót szándékosan is nehéz lenne csinálni. A fenntartási költségei nagyjából egy repülőgép üzemeltetéséhez mérhetőek. A 2017 utáni benzinmotoroknak talán van esélyük, de maga az „autó” és az elektronika ott sem túl fényes. Senkinek nem ajánlott autó.

5. Bármilyen Mazda 2.2 SKYACTIV dízel motorral

mazda dízel megbízhatóság

Az, hogy melyik mazdát nézzük (CX-3, CX-5, Mazda3, Mazda6) teljesen mindegy, a lényeg, hogy a 2.2 dízel motort mindenképp érdemes elkerülni. A Mazda esetében, viszont örömhír, hogy a gyártónak, van 2.0L és 2.5L szívóbenzin motorja, ami az erősen ajánlott kategóriába esik, így ha mindenképp mazdát szeretnénk vásárolni, akkor azt ne a 2.2 dízel, hanem valamelyik fent említett benzinmotorral tegyük.

6. Bármilyen Fiat a 875 cm³ 2 hengeres Twin Air motorral

Fiat megbízhatóság

Szakmailag nehéz elképzelni, hogy egy autógyártó miért áll neki fejleszteni egy 2 hengeres turbóbenzin motort, illetve, hogy egy ilyen cipősdoboz méretű motortól, hogyan lenne elvárható, hogy hosszú évekig megbízhatóan működjön. Számos a hétköznapokban is megbízhatóan fiat motor van, ez nem feltétlenül az, amit használtan, akár 100ekm felett is ajánlanánk bárkinek.

7. Smart

Smart megbízhatatlan

Különösebb részletezés nélkül, erről az autóról csak az nem tud rosszat mondani, aki nem akar. A problémák sokaságát a dízel motor, és egy automata váltó, könnyen és gyorsan fokozza. Lehetőség szerint ezt az autót bármilyen formában érdemes kerülni. Az új elektromos változatok viszont jellemzően megbízhatónak bizonyulnak.

8. Mini

MINI megbízhatatlan

Tökéletes példa arra, hogy mi történik, ha a francia PSA csoport motort gyárt az amúgy is megbízhatóságáról „híres” BMW-nek. Szintén a messziről kerülendő kategória. Ha ezekből a „számokból” bármelyiket meglátjuk, érdemes azonnal elfelejteni az egész autót: „N18” , „F56” , „N14” ,  „EP6DT” , „N13B16

És az „All stars”

Listaszerűen, különösebb magyarázat nélkül, azok az autók amik már 10-12 éves koruk után a nagyon nem ajánlott kategóriába kerülnek:

  • BMW Bármilyen típus 20i-50i, kivéve még a régi 6 hengeres szívó benzinmotort, de annál az lesz a probléma, hogy lehet hogy a motor bírja, de körülötte az autó és a millió elektronika, a 15-25 éves kort már nem annyira.
  • Audi és teljes Volkswagen csoportban bármi ami TFSI/TSI, illetve a millió extra miatt, végtelen hibalehetőséget tartalmazó modellek, pl: A6, A8, Skoda Superb
  • Renault Motoros Mercedesek, illetve régi Mercedes A, R, GL, ML osztály
  • Bármilyen Saab
  • Túl extrázott, ezáltal elektromos hibák lehetőségének százát tartalmazó Peugeot, és Citroen modellek.
  • 2013-14 előtti bármilyen Mazda, jellemzően a rozsda miatt
  • Opel, bármi ami turbó benzin, vagy dízel, de a régi 1.4 twinportos opelen kívűl, szinte lehetetlen megbízható opelt venni bármelyik évjáratból.
  • Nissan (ami már 15+ éve europában pár model kivételével renault) turbó benzin motorral, az 1.2 tce motorral pedig tilos megvenni bármilyen autót (ez került rengeteg renault és nissan autóba)
  • Renault szinte bármi, itt is elég esélytelen jó, hosszútávon megbízható autót találni, egyedül az új 2014 utáni 1.5dci motor ami a renault kinálatában elfogadható.
  • Bármilyen toyota a 2.2D4D motorral, vagy a 1.33 kis benzinmotorral.

Természetesen, ahogy a cikk elején is írtuk, bármilyen autó lehet jó, amennyiben a szükséges karbantartások, időben el voltak végezve rajta, és a használata is normális volt, de a mi tapasztalatunk szerint jellemzően nem ez szokott lenni a cikkben szereplő autók nagy részével.

Ha már van vásárlásra kinézett használtautód, akkor a helyszíni autó állapotfelmérés, vagy az autóvásárlás előtti online konzultációs szolgáltatásunk neked lett kitalálva.