Mik a legmegbízhatóbb használtautó márkák 2023-ban?

Megbízható használtautó

A legmegbízhatóbb használtautó márkák 2023-ban

Fontos, hogy ez a cikk nem a 2023-ban megjelenő és elérhető új autókat tárgyalja, hanem a használtautók piacát. Ha használtautó vásárlás előtt állsz, és millió kérdésed van akkor, ajánlunk egy interaktív, online szakmai konzultációt, egy használtautó szakértővel, kattints ide.

1.Toyota, az örök klasszikus

A Toyoták mint használtautók, mindig a legmegbízhatóbbak közé tartozik (jellemzően az 1.8 hibrid rendszerük), ez az a márka amit igazán ajánlunk azoknak akiket a vezetési élmény semennyire nem érdekel, és az autót kizárólag A-B pont közötti közlekedő eszköznek használják. Fontos, megjegyezni, hogy Toyotából, mi kizárólag az 1.8 benzin-hibrid rendszert ajánljuk, azt viszont nagyon. Ezért került a használtautó megbízhatóság listán az első helyre.

Ajánlott modellek: Auris, Prius, Yaris, Corolla

Toyota megbízható autó

2. Kia

A Kia egy olyan mákra ami már azokhoz is közelebb állhat, akiket érdekel az autózás, mivel a külső formái, egészen vállalhatóak. A használtautó megbízhatóság listán azért került a második helyre, mert nagyon közkedvelt, és a mi tapasztalataink szerint is remek választás, abban az esetben, ha az 1.4 vagy az 1.6 szívó benzin motorral vásároljuk.

Ajánlott modellek: Ceed, Rio

Kia megbízható autó

3. Hyundai

Sokan nem tudják, de a Kia és a Hyundai szinte teljesen ugyan az, mivel egy cégcsoport. Például egy 2009 es Kia ceed és egy Hyundai i30 alkatrészeinek 80-90% azonos, így ha Kiát vagy Hyundai-t keresünk, mindenképp érdemes megnézni a másik márkát is. Itt az ajánlott motor szintén az 1.4 és 1.6 benzin.

Ajánlott modellek, i30, i40, i20

hyundai megbízható autó

4. Lexus

A Toyota prémium márkája, azért „csak” a 4. helyet kapta, mivel megbízhatóságban ugyan tudja azt amit egy Toyota, ám a prémium jellegéből adódóan, a sok elektronika és extra ami belekerült, öregebb korába okozhat problémákat, de jellemzően 10-14 éves korukig jó vételek számítanak.

Ajánlott modellek: Összes

Lexus megbízható autó

5. Skoda, Volkswagen, Seat

Ez a három márka azért került egy helyre, mivel majdnem teljesen ugyan az. Ezeknél a márkáknál fontos megjegyezni, hogy mi kizárólag a 2.0 literes dízel motoros verziókat ajánljuk megvételre, manuális váltóval. Akár melyik márka a háromból a korábban említett motor és váltó kombinációval, a dízelnek megfelelő használati körülmények (hosszabb utak, normális gázolaj, gyakori olajcsere) mellet, nagyon megbízhatónak számít. Azt viszont azért fontos megjegyezni, hogy ebből kiindulva azért ne ugorjunk bele azonnal ész nélkül, 300-400 ezret futott példányokba, mert lehet akármilyen megbízható egy autó, bizonyos alkatrészek akkor is elkopnak, a futás alatt.

megbízható autó, Skoda

Ajánlott modellek: Az összes a fenti motor és váltó kombinációval.

 

Ha már megvan a kiszemelt autód, akkor ajánljuk a helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk, hogy több ezer ügyfelünk után, te is egy jó autót vegyél.