Mik a legmegbízhatóbb használtautó márkák 2023-ban?

Megbízható használtautó

A legmegbízhatóbb használtautó márkák 2023-ban

Fontos, hogy ez a cikk nem a 2023-ban megjelenő és elérhető új autókat tárgyalja, hanem a használtautók piacát. Ha használtautó vásárlás előtt állsz, és millió kérdésed van akkor, ajánlunk egy interaktív, online szakmai konzultációt, egy használtautó szakértővel, kattints ide. Ha már van konkrét kiszemelt autód, akkor pedig az országosan elérhető, helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk, hogy te is biztosra menj a használtautó vásárláskor.

1.Toyota, az örök klasszikus

A Toyoták mint használtautók, mindig a legmegbízhatóbbak közé tartozik (jellemzően az 1.5 vagy az 1.8 hibrid rendszerük), ez az a márka amit igazán ajánlunk azoknak akiket a vezetési élmény semennyire nem érdekel, és az autót kizárólag A-B pont közötti közlekedő eszköznek használják. Fontos, megjegyezni, hogy Toyotából, mi kizárólag az 1.8 benzin-hibrid rendszert ajánljuk, azt viszont nagyon. Ezért került a használtautó megbízhatóság listán az első helyre.

Ajánlott modellek: Auris, Prius, Yaris, Corolla

Toyota megbízható autó

2. Honda

A Honda és a Toyota a mi nézőpontunk szerint, közösen megérdemelné az első helyet, de mivel a Honda árban még drágább mint egy Toyota, ezért került a második helyre. A legmegbízhatóbb autó, a létező összes használtautó közül, egy 1.4 Honda jazz, de szinte bármelyik Hondát nézzük, nagyon hosszútávon megbízhatóak. A Hondák nagyon jól tartják az árukat, így attól sem kell félni, ha használtan hosszútávra megveszünk egy autót, akkor hatalmas értékvesztés áldozatai lennénk (más márkák értékvesztéséhez képest).

Honda megbízható autómárka

 

3. Kia

A Kia egy olyan mákra ami már azokhoz is közelebb állhat, akiket érdekel az autózás, mivel a külső formái, egészen vállalhatóak. A használtautó megbízhatóság listán azért került a harmadik helyre, mert nagyon közkedvelt, és a mi tapasztalataink szerint is remek választás, abban az esetben, ha az 1.4 vagy az 1.6 szívó benzin motorral vásároljuk, illetve a kisebb méretű autókat a 1.25 motorral.

Ajánlott modellek: Ceed, Rio, Picanto, Sportage

Kia megbízható autó

4. Hyundai

Ha használtautó vásárlás előtt állsz, és millió kérdésed van akkor, ajánlunk egy interaktív, online szakmai konzultációt, egy használtautó szakértővel, kattints ide. Ha már van konkrét kiszemelt autód, akkor pedig az országosan elérhető, helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk, hogy te is biztosra menj a használtautó vásárláskor.

Sokan nem tudják, de a Kia és a Hyundai szinte teljesen ugyan az, mivel egy cégcsoport. Például egy 2009 es Kia ceed és egy Hyundai i30 alkatrészeinek 80-90% azonos, így ha Kiát vagy Hyundai-t keresünk, mindenképp érdemes megnézni a másik márkát is. Itt az ajánlott motor szintén az 1.4 és 1.6 benzin, illetve a kisebb autókban az 1.25.

Ajánlott modellek, i30, i40, i20, i10

hyundai megbízható autó

5. Lexus

A Toyota prémium márkája, azért „csak” a 4. helyet kapta, mivel megbízhatóságban ugyan tudja azt amit egy Toyota, ám a prémium jellegéből adódóan, a sok elektronika és extra ami belekerült, öregebb korába okozhat problémákat, de jellemzően 10-14 éves korukig jó vételek számítanak.

Ajánlott modellek: Összes

Lexus megbízható autó

6. Skoda, Volkswagen, Seat

Ez a három márka azért került egy helyre, mivel majdnem teljesen ugyan az. Ezeknél a márkáknál fontos megjegyezni, hogy mi kizárólag a 2.0 literes dízel motoros verziókat ajánljuk megvételre, manuális vagy a 7 sebességes, „száraz kuplungos” automatával. Akár melyik márka a háromból a korábban említett motor és váltó kombinációval, a dízelnek megfelelő használati körülmények (hosszabb utak, normális gázolaj, gyakori olajcsere) mellet, nagyon megbízhatónak számít. Azt viszont azért fontos megjegyezni, hogy ebből kiindulva azért ne ugorjunk bele azonnal ész nélkül, 300-400 ezret futott példányokba, mert lehet akármilyen megbízható egy autó, bizonyos alkatrészek akkor is elkopnak, a futás alatt. Benzines változatból, a régi retteget láncos 1.4 TSI motort váltó, új 1.4 TSI szíjas vezérlésű benzinmotor ajánlott.

megbízható autó, Skoda

Ajánlott modellek: Az összes a fenti motor és váltó kombinációval.

 

7. Mazda

A Mazda mint autómárka, már régóta a megbízhatóságáról híres, kár hogy a 2013 előtti időkben a rossz anyaghasználat miatti rozsdásodással, szinte teljesen kikerült a közvéleményből, mint ajánlott használtautó. Viszont az újabb modellek 2014 után, már rozsda nélkül, de még a régi megbízhatósággal, egy remek választás. A 2.0 benzin és a 2.5 benzinmotort ajánljuk, a 2.2 dízel viszont a soha nem ajánlott kategória, annyira nem, hogy a „Milyen autót nem vennénk soha” cikkben, helyet is kapott.

mazda6 megbízható autómárka

Ha már megvan a kiszemelt autód, akkor ajánljuk a helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk, hogy több ezer ügyfelünk után, te is egy jó használtautót vegyél.