Ezek a legmegbízhatóbb benzines, kicsi, városi használtautók 2023-ban

Honda megbízható autómárka

A legmegbízhatóbb benzines autók, városi használatra.

Milyen autót vegyek? Talán ez a leggyakoribb kérdés amit megkapunk, úgyhogy ebben a cikkben, olyan megbízható használtautókat szedtünk össze, amiket több éves helyszíni autó állapotfelmérő tapasztalatunkkal már rengeteg alkalommal átvizsgáltunk és annak alapján megvásárlásra ajánlottak, amik valóban a legmegbízhatóbb autók 2023-ban.

Fontos, azzal kezdenünk a cikket, hogy mit jelent az hogy „kis” és „városi” használtautó. Ezeket a használtautókat jellemzően második autónak, illetve olyan városi használatra keresték ügyfeleink, ahol évi 5 000 – 15 000 kilométer között várható az éves használat, és annak is nagyobb része városi és elővárosi forgalomban történik. Fontos, hogy ezeknek a paramétereknek, illetve használati szokásoknak, semmilyen dízel üzemű autó nem felel meg, így a cikkben, csak és kizárólag benzines használtautókról lesz szó.

A cikkben szereplő autók sorrendje, tükrözi, hogy mi milyen megbízhatósági sorrendet gondolunk, tehát elől 1. a legmegbízhatóbb használtautó és így tovább. Természetesen mivel ebben a cikkben csak vásárlásra ajánlott megbízható benzines autók szerepelnek, így az utolsó sem „megbízhatatlan”, de a legjobb benzines használtautók között is vannak amik jobbak.

Az, hogy a cikkünkben nem szerepel francia autó, és opel, az nem véletlen.

 

1. Honda Jazz

Honda Jazz megbízhatóság

Az összes használtautó közül a Honda Jazz a legmegbízhatóbb. Mi mindenesetben, a sima 1.4 szívóbenzin motorral ajánljuk. Amennyiben pedig automataváltós modellt keresünk, a remek hír, hogy van belőle, CVT (fokozatmentes) automataváltó is, ami kevés karbantartás (40e-60e kilométerenkénti automataváltó olajcserével) nagyon sokáig kitart.

Honda Jazz megbízhatóság

A legjobb városi benzines kisautó címet méltán kiérdemelte, legyen szó a benzinmotorról, vagy akár CVT automataváltóról, mindegyik remekül teljesít. Egy valamire érdemes figyelni, hogy a régebbi több mint 12-15 éves modellek már tudnak rozsdásodni. Tehát vásárlás előtt, a Honda Jazz rozsdásodását, mindenképp nézzük meg.

 

2. Toyota Yaris

Toyota yaris megbízhatóság

A Toyota Yaris, egy tényleg kicsi és főleg városi használatra ajánlott autó. A legjobban ajánlott motor az újabb 1.5 HSD (hibrid) vagy az 1.5 sima szívóbenzin. A régebbi generációkból, pedig az 1.0 és az 1.3 motor. Az 1.33 motort nem ajánljuk.

Toyota Yaris megbízhatóság

Nagyon megbízhatónak számít, még a régebbi modellek is. Fontos, hogy a régebbi automataváltók, ennyi idő után már nem a legjobbak, így ha automataváltós kis benzines használtautót keresel akkor mindenképp csak CVT váltós Toyota Yaris modellt ajánlunk. A legjobb fogyasztással rendelkező és a legjobb motor az 1.5 hibrid, ami sajnos a használtautó árán is meglátszik, ez az autó is a mindenkinek aki megbízható benzines autót keres, ajánlott.

 

3. Toyota Prius

Toyota Prius megbizható

Sokat gondolkodunk, hogy a listára felkerüljön a Toyota Prius, annak okán, hogy méretében kicsit nagyobb mint a lista többi szereplője, viszont mivel a legmegbízhatóbb benzines autók közé tartozik, akkor ha valaki, olyan használatot tervez, amiben sok a városi közlekedés, de néha vinne nagyobb dolgokat is a csomagtartóban (babakocsi, nagybevásárlás, néha utasok) akkor viszont arra ez az autó a tökéletes, így egyedüli „közép méretűként” felkerült a listára.

Toyota Prius megbízhatóság

Fontos kiemelni, hogy itt csak és kizárólag hibrid autókról beszélünk, a régebbi 1.5 hibrid, illetve az újabb 1.8 hibrid rendszerről. Mindegyik nagyon megbízhatónak számít, a fogyasztása pedig lenyűgöző. Egy automataváltós autó (a hibrid autók mind automataváltósak) városi használat mellet átlagosan 4-5 literes fogyasztással kiemelkedően jónak és gazdaságosnak számít. Egyetlen hátránya ennek az autónak, hogy a piac is tisztában van, az általunk imént leírtakkal, és ennek okán a használt ára is nagyon magas.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, amennyiben már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd ügyfélszolgálatunk.

4. Kia Rio

Kia rio megbizhatosag

Ár érték arányban, a Kia Rio talán jelenleg az egyik legjobb benzines városi használtautó. Van belőle 2 illetve 4 ajtós kivitel is, tehát még ebben is lehet válogatni. Fogyasztása és általános fenntartási költségei is nagyon kedvezőek.

Kia Rio megbízhatóság

Mi mindenképp csak 2012 utáni modelleket, az 1.248 cm³, 86 lóerős benzinmotorral ajánljuk. Használtautó oldalakon vegyesen néha 1.2 néha pedig 1.25, 1.3 motornak írják, a lényeg, hogyha a 86 lóerő egyezik az a lényeg. Ez a hagyományos 4 hengeres szívóbenzin motor, rendkívül megbízható, egyszerű, városi használatra ennél jobb árérték arányú autót nehéz találni. A Kia Rio csapatunk egyik „titkos” ár érték arányban legjobb használtautó tippje.

 

5. Kia Picanto

kia picanto

Mindenben megegyezik a Kia Rioval, méretében egy kicsit még annál is kisebb. A jó hír, hogy ebből is van 2 illetve 4 ajtós verzió, és hogy annak ellenére, hogy ez az igazán kicsi, városi autó, a Kia ebbe is beleszerelte, a szerintünk a Kia kinálatában akkoriban megtalálható legjobb benzinmotort.

Kia Picanto megbízhatóság

Ennél az autónál, mint a Rionál, az 1.248 cm³, 84-87 lóerős benzinmotorral ajánljuk, hiszen ez a 4 hengeres, hagyományos szívóbenzin motor egy remek konstrukció. A Kia Piacantonak használtautóként a megbízhatósága rendkívül jónak számít, hosszútávon is érdemes ebben az autóban gondolkodni. Egy kevés kilométerrel rendelkező, jó állapotban lévő model megvásárlásával, hosszú időre kalkulálhatunk az autóval.

 

6. Hyundai i20

A Hyundai i20, műszakilag egy kitűnő autó. A kis szívóbenzines városi használtautó minden szempontjának megfelel. Ennél, ahogy az összes többi ilyen autónál is, arra azért érdemes figyelni, hogy néha, olyan alapnak tűnő extrák mint a központi zár (a kulcsról nyitható és zárható az autó), extraként volt rendelhető amikor újonnan megvásárolták az autót, ennek okán ha azt nem kérték bele, akkor az a napi komfortot meg tudja nehezíteni.

Hyundai i20 megbízhatóság

Mivel a Kia és Hyundai egy cég, így ebben az autóban is ugyan azt az 1.248 cm³, 84-87 lóerős benzinmotort ajánljuk. Különösebb, az átlagos kopó alkatrészeken túlmutató probléma, normális használat, és állandó karbantartás mellet nincs az autóval.

 

7. Hyundai i10

Hyundai i10 megbízhatóság

A Hyundai i10, a Hyundai legkisebb ajánlata, méretben az i20-nál kisebb, a Kia Picanto méretihez hasonlít. Általánosságban, ez egy remek választás azoknak, akik tényleg a nagyon kicsi, kompakt megbízható városi használtautót keresik.

Hyundai i10 megbízhatóság

Annak okán, hogy a Kia és Hyundai egy cég, így ebben az autóban is ugyan azt az 1.248 cm³, 84-87 lóerős benzinmotort ajánljuk mint az előző 3-ban. Tehát ez a 4 autó, pontosan ugyan azzal a motorral rendelkezik, így ebből a 4-esből Kia Rio, Kia Picanto, Hyundai i20, Hyundai i10, bárki tud neki tetszőt választani, úgy hogy ugyan az a megbízható motor van bármelyikben.

 

8. Mazda2

Mazda2 megbízhatóság

A Mazda2 egy remek városi benzines használtautó, valamiért viszont a kínálatban csak nagyon kevés számban jelenik meg. Amennyiben a 2015 előtti modelleket nézzük, ott érdemes odafigyelni, hogy ne rozsdásodjon. Általánosságban elmondható, hogy a beltere, és az extrák, általában jobbak mint pl egy kiában, de ez az áron is meglátszik.

Mazda2 megbízhatóság

A Mazda2-ben megtalálható benzinmotorok többsége megbízhatónak számít. Ezeknél is érdemes arra figyelni, hogy 100e-120e kilométert futottnál több kilométert futott autót annyira nem ajánlunk, mivel a városi használatból ennyi azért már nem kevés.

Általános megjegyzés: Egy használtautó esetében a futásteljesítményt úgy érdemes értelmezni, hogy a városi használatban megtett kilométereket érdemes 2x megszorozni, míg az autópályás kilométereket 2-vel osztani. Ez egy „ökölszabály” és természetesen nem alkalmazható minden autóra, de a szabály lényege, hogy bármelyik autó motorja, akkor „kopik” a legtöbbet amikor még nem üzem meleg. Városi használat mellet, ahol mondjuk reggel és este van 5-5 kilométert használva az autó, ott pont akkor érné el az üzemi hőfokot amikor leállítjuk. Ellenben egy jellemzően autópályán használt autó, több száz kilométert tesz meg üzem meleg motorral, ahol a kopás minimális.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, amennyiben már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd ügyfélszolgálatunk.

9. Toyota Aygo

Toyota Aygo

A Toyota Aygo, a Toyota legkisebb autója. Méreteiben még a Yarisnál is kisebb. Van belőle 2 illetve 4 ajtós változtat is, így mindenki el tudja dönteni neki melyikre van szüksége.

Toyota Aygo megbízhatóság

Itt, az 1.0 literes benzinmotor az ajánlott, viszont annak okán hogy ez egy kicsi, 3 hengeres motor, érdemes keveset futott példányokat keresni, mert akármennyire is megbízható egy autó, a 3 hengeres motorokat nem 200e-300e kilométer feletti futásteljesítményre tervezték. Egy keveset futott, jó állapotú példány nagyon jó választásnak számít, hosszútávon is.

 

10. Suzuki Swift

Suzuki swift

A Suzuki Swift egy nálunk rendkívül régóta népszerű autó, nem véletlenül. Még a mai alkatrészárak mellet is alacsonynak mondható a fenntartási költsége, praktikus, és egy áltagos autó felhasználó minden igényének a kielégítésére alkalmas. Van belőle 2 és 4 ajtós kivitel, így ebben is tudunk válogatni. Ár-érték és évjárat arányban az egyik legjobb választás.

Suzuki Swift megbízhatóság

Akár az 1.2 akár az 1.3 motor esetében, nagyon megbízhatónak számít, könnyen és olcsón javítható, illetve fenntartható autó. Az általános karbantartáson túlmutatóan, különösebb odafigyelést vagy extra karbantartást nem igényel.

 

11. Mitsubishi Space Star

Mitsubishi-Space-Star

A Mitsubishi kisautói sokak számára nem ismertek, ehhez képest megbízhatóságban és napi használatban jó választásnak számítanak. Mérete pratikus, és a napi használathoz szükséges extrák is megtalálhatóak.

Mitsubishi Space Star megbízhatóság

A Mitsubishi kis benzin motorjai megbízhatónak számítanak, egyedül 1.0 literes,  3 hengeres motort nem ajánljuk annyira. Általános használatra alkalmas, karbantartása nem kiemelkedően drága.

 

12. Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

A Mitsubishi Colt, az elöző Mitsubishi Space Starnál, egy kicsit nagyobb autó, de még mindig bőven beleesik, a kis benzines városi használtautó kategóriába. Ebből is van 2 illetve 4 ajtós verzió, így akinek ez számít, itt is tud ebben válogatni.

Mitsubishi Colt megbízhatóság

A Mitsubishi Colt megbízható autónak számít, viszont mivel ezek már régebbi autók, érdemes úgy keresni, hogy a futásteljesítménye minél kevesebb legyen, illetve amennyiben a kiszemelt autó külföldről behozott, úgy a rozsdásodásra érdemes már 12+ éves korban odafigyelni. Ezen felül, egy megbízható kisautónak számít.

 

13. Suzuki Splash

Suzuki Splash

A Suzuki igazán kis autója, a Splash egy városi használatra tökéletesen megfelelő, olcsón fenntartható autó. A 4 ajtós kivitelnek köszönhetően, a hátsó ülések is használhatóak.

Suzuki Splash megbízhatósága

A Suzuki Splash esetében, az 1.2 benzinmotort ajánljuk. A kisebb köbcentis benzinmotor is lehet jó, de azt csak abban az esetben érdemes megnézni, ha tényleg egy keveset futott, szép autóról van szó. Az autó karbantartása a többi autóhoz képest kifejezetten olcsónak számít, hosszútávú, több éves használatra is ajánlott autó.

 

14. Chevrolet Spark

Chevrolet spark

Az összes chevrolet közül, az egyetlen, amit mi megvásárlásra ajánlunk, és azt is csak azért mivel, ez az autó majdnem teljesen megegyezik, a Suzuki Splashel. Annak okán hogy a chevrolet már kivonult magyarországról, bizonyos esetekben az alkatrészellátás lehet nehezebb, de ezen felül, ez is egy remek városi autó.

Chevrolet Spark megbízhatósága

Ennél is, az 1.2 benzinmotort ajánljuk jobban, de az 1.0 motor is tud jó lenni. Különösen nem kell odafigyelni semmire, itt is érvényes, hogy keveset futott, szerviztörténettel rendelkező autót nézzünk, és akkor ez az autó is egy hosszútávon, olcsón fenntartható és használható gépjármű.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, amennyiben már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd ügyfélszolgálatunk.

15. Fiat 500

Fiat megbízhatóság

A lista utolsó pár helyére kerülő autó egyike. Sokak szemében, illetve a közvéleményben is úgy él a Fiat márka, mint valami szitokszó, aminek van alapja, de egy jó motoros, jó állapotban lévő Fiattal is lehet jól járni.

Fiat 500 megbízhatósága

Itt fontos megjegyezni, hogy a Fiat 500 esetében, a motor típusa lesz a legnagyobb szempont abban, hogy hosszútávon megbízható legyen. Az egyik cikkünkben, a „Milyen használtautót nem vásárolnánk soha?” külön szerepeltettük a Fiat 2 hengeres motorját, mint elrettentő, vásárlásra soha nem javasolt motort, tehát látszik, hogy valóban bele lehet „nyúlni” nem ajánlott vételekbe is, ha valaki Fiatot néz. Viszont az 1.2 8V illetve az 1.4 16v benzinmotorok már ajánlhatónak számítanak, és azokból egy jó állapotú példány, tud megbízható lenni.

 

16. Fiat Panda

Fiat Panda

A Fiat Panda egy olyan Fiat 500-as ami praktikus. Nagyjából így lehetne összefoglalni, hogy ez az autó mit is jelent. Városi használatra tökéletes, méreteihez képest egy kifejezetten használható auto. Évjárat és futásteljesítményben nagyon jó vételnek számít.

Fiat Panda megbízhatósága

Ennél az autónál a 1.2 8V benzinmotor az ajánlott. Érdemes belőle keveset futott, és végig szervizelt példányt keresni, és ha ez mind összejön, akkor akár jól is járhatunk.

 

17. Ford Fiesta

Ford fiesta

A lista vége felé egy szintén közismerten gyűlölt márka autója került. A Ford sok dologgal kiérdemelte, hogy olyan legyen róla a közvélemény amilyen, de egy kis szívóbenzines fiesta tud jó vétel lenni.

Ford Fiesta megbízhatósága

A régebbi modellből, az 1.4 motort érdemes keresni, az újabból pedig annak hiányában az 1.2 motort. Mindegyik motor, normális karbantartás mellet, egy remek városi kisautó erőforrása tud lenni. Újabb Fordok esetében ha meglátjuk a „1.0”, „3henger”, „ecoboost” kifejezések bármelyikét, akkor onnét tudjuk, hogy mit nem kell megvenni.

 

18. Ford Fusion

Ford fusion

A lista legvégére, került a Ford Fusion, amit 2012-ig gyártottak. Azzal emelkedik ki a többi autó közül (talán a Fiat Panda kivételével) hogy, az üléspozíció elég magasan van, így könnyű beszállni, kiszállni, és a kilátás is remek. A másik remek tulajdonsága ennek az autónak, hogy mivel nincs rá olyan kifejezetten nagy kereslet (egy Honda Jazzre pl legalább 10x-15x akkora kereslet van, főleg annak okán is, hogy az új hondák ára, nagyon magas.) így, jó árban tudunk venni, keveset futott példányt.

Ford Fusion megbízhatósága

Ennél az autónál, plusz jó hír, hogy a Ford kifejezetten megbízható 1.6 101 lóerős benzinmotorját is belerakta ebbe az autóba, ami egyébként ezt a kis méretű autót, nagyon dinamikusan mozgatja. Ezen felül az 1.4 benzinmotor is ajánlott. Az autónál apróbb elektronikai, hibákon kívűl, normális karbantartás mellet, a kopó alkatrészeken kívűl nagy gond nem szokott lenni. Fontos viszont arra figyelni, hogy amennyiben régebbi modellt nézünk, arra figyeljünk, hogy ne rozsdásodjon.

Köszönjük, hogy végigolvastad cikkünket, reméljük tudtunk segíteni, hogy megtaláld a legmegbízhatóbb benzines használtautót.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, amennyiben már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd ügyfélszolgálatunk.