Ezek a legmegbízhatóbb dízel használtautók 2023-ban

A legmegbízhatóbb dízel használtautók 2023-ban

A dízelautók kapcsán, annak bonyolult és sok alkatrészes összetétele miatt (és az ezzel járó többlet szervizköltség kapcsán), merül fel leggyakrabban az a kérdés, hogy melyik autót válasszuk, ha megbízható dízeles használtautót keresünk. Ebben a cikkben olyan megbízható dízel használtautókat mutatunk be, amelyeket többéves tapasztalatunk alapján alaposan már rengetegszer átvizsgáltunk, a helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk során, és az alapján 2023-ban valóban ajánlottak a legmegbízhatóbb választások közé.

Kinek ajánljuk egyáltalán, hogy dízel használtautót vásároljon?

Kezdjük azzal a cikket, hogy nagyon röviden elkülönítjük kinek van szüksége benzines, és kinek dízel autóra. Ez azért fontos, mert nagyon sok olyan ügyfelünk van, aki azzal indul neki a használtautó vásárlásnak, hogy olyan használatra keres dízel autót, amire az nem való, tipikusan városi, elővárosi használatra.

Ökölszabályként érvényes, hogy csak az vásároljon dízel autót, aki évente legalább 25 000 – 30 000 kilométert megtesz, és annak is 70% részét autóúton, autópályán. Egyéb esetekben, a dízel használtautókkal járó extra fenntartási költség (költségesebb szerviz) nem fogja megérni, még a dízelautókra jellemző átlagosan alacsonyabb üzemanyag fogyasztás mellet sem, főleg úgy, hogy a dízelautó a városi használat mellet, sokkal gyakrabban is romlik el, a helytelen használati környezet miatt. Tehát ha te sokat utazol akkor érdemes dízel használtautókat keresni, ám ha főképp a városi, elővárosi mindennapokban használnád az autót, akkor kizárólag benzines vagy hibrid, elektromos autó az ajánlott.

Veszélyes dízel használtautót vásárolni 2023-ban?

A közbeszédben, már élesen él a gondolat, és mi is rengeteg ügyfelünktől halottuk már „azért nem veszek dízelt, mert az kitiltják majd”. Ez egy olyan féligazság, amit röviden érdemes tisztázni. Véleményünk szerint, Magyarországon az elkövetkező 3-5 évben maximum a nagyon régi Euro1-2-3 (2005 előtti) dízelautókra lehet bármilyen korlátozás, az is várhatóan, nagyvárosok belvárosában, mivel a magyar használtautó állományt megnézve, ennél komolyabb korlátozást nem lehet bevezetni, mert túl sok ember használ még Euro4 és Euro5 dízelautókat. Tehát egy Euro5 vagy Euro6 motorral rendelkező dízelautót teljesen nyugodtan meg lehet vásárolni.

 

Milyen dízel használtautót vegyek 2023-ban?

Biztosan benned is felmerült a kérdés melyik a legjobb dízel használtautó, ezért is írtuk ezt a cikket. A listában szereplő dízelautók sorrendje a mi véleményünk szerinti megbízhatóság szerint lett sorrendbe állítva, és jellemzően az adott motort emeljük ki, nem a konkrét autó típust, tehát ha azt olvasod, hogy a 2.0tdi Skoda Octavia megbízható, akkor természetesen az összes Skoda modell, amiben az a motor van, ajánlott, és így tovább az összes márka, összes tipusára.

Árban ezen a listán, 2 millió és 15 millió közötti autókat raktunk össze, hogy mindenki számára ajánljunk olyan autót ami ajánlott.

1. Skoda, Volkswagen, Seat

Az első helyre, egyből három márka került, ennek oka, hogy lényegi különbség műszakilag alig van ezek között az autók között, mivel „ugyan az a cég” és így az alkatrészek nagy része is teljesen megegyezik. Itt a régebbi generációból, az 1.9 , az újnál pedig az 1.6 és a 2.0 dízel motor ajánlott. Mindegyik motorból több verzió létezik, de a lóerőn kívűl érdemi különbség nincs.  Automataváltóból, inkább csak az új 7 sebességes „szárazkuplungos” verziót ajánljuk, a régebbi modellekből érdemes, a kézi 6 sebességest vásárolni, fontos tudni, hogy mindegyik motor szíjjas vezérléssel rendelkezik, aminek a gyári ajánlott csereperiódusa 210.000km.

Az ajánlott Skoda dízel használtautók az 1.6, 1.9, 2.0 dízelmotorral:

Skoda Octavia

Dízel skoda octavia

A csomagtartó mérete nagyon hatalmas, fenntartása pedig normális karbantartás mellet alacsony. A fogyasztása pedig szinte felfoghatatlan, mivel egy könnyed autópálya, országutas használat mellet, akár a 4 litert is el lehet érni vele.

Dízel Skoda Octavia megbízhatósága

A mi több éves, több mint 2500 autót ellenőrzött, helyszíni autó állapotfelmérés szolgáltatásunk alatt, ez bizonyult ár, érték, felszereltség, és megbízhatóság terén a legjobb autónak. Bárkinek az erősen ajánlott kategória, ha egy kicsit több extra vagy felszereltség kell akkor a Superb vagy Passat választható helyette.

Skoda Superb

Fontos, hogy mi csak a Skoda Superb 2015 utáni 3. generációs modelljeit ajánljuk. Laikus szemmel, vagy csak simán messziről nézve nem biztos, hogy egyből érhető, a skoda miért csinált egy autót ami 90%-ban úgy néz ki mint egy octavia, itt az érdemi változás belül van. A Skoda Superb az octaviához képest egy nagyobb, és belül sokkal kidolgozottabb autó. Azoknak ajánljuk akik az Octaviát túl „fapadosnak” találják.

Dízel Skoda Superb megbízhatósága

Annyi különbség van az Octaviához képest, hogy mivel itt több az elektronika a több extra miatt, a fenntartási költségei magasabbak. Példának okán elérhető extrák között van az adaptív rugózás, aktív ventilátoros ülés szellőztetés stb stb.. Tehát arra érdemes figyelni, hogyha nincs rá szükségünk csak jól hangzik, akkor ne olyan modellt, nézzünk amiben 381 darab extra van, mert azzal pont ennek az autónak a lényegét rontjuk el, ami a hatalmas csomag és belsőteret, és kényelmes utazást alacsony fenntartás mellet. Mindenkinek ajánlott autó, nagyon megbízhatónak számít.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Skoda Karoq

Skoda Karoq Dízel megbízható

A Skoda Karoq talán a legértelmesebb méretű és árérték arányú SUV a Skoda három dízeles városi terepjárónak kinéző autójából. A csomagtartó méretében hasonló mint az Octaviáé, egyedül az autó magasabb kialakítása miatt, a formája másmilyen.

Dízel Skoda Karoq megbízhatósága

Mivel az 1.6 és a 2.0 dízel motorok elérhetőek, így azokkal ez egy nagyon megbízható autónak számít. Érdemes ennél a méretnél már a nagyobb 2.0 motort választani, ha több ember, illetve csomagot tervezünk vele vinni, mert itt a nagyobb karosszéria mozgatásához az extra súllyal együtt, már jól jön az erősebb motor.

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq megbízhatóság

Laikus szemmel, itt hasonló a helyzet mint az Octavia és a Superb esetében, nehéz érteni a Skoda miért csinált egy autót ami 90%-ban olyan mint a Karoq. Itt a méret, és a felszereltségi lehetőségek bővültek. Maga a Kodiaq már nem egy kis autó, ez már egy közepes-nagy méretű SUV, ennek okán 7 személyes verzióban is elérhető. Ha valaki esetleg ezt olvasva arra gondol, hogy mégis miért jó ez az autó amikor egy octavia ugyan ezt tudja? Arra a válasz számunkra is ismeretlen, mivel itt ha valaki nem a 7 üléses kivitelt vásárolja, konkrétan 50%-al drágábban vesz egy skoda octaviát, amihez képest az egyetlen lényeges különbség, hogy 15 centivel magasabban van az ülés.

Dízel Skoda Kodiaq megbízhatósága

Mivel itt egy nagyobb autóról beszélünk, a mi tapasztalunk pedig a több mint 2500 autón végzett helyszíni autó állapotfelmérésünk során az, hogy minél nagyobb méretre egy autó, annál több és nagyobb (drágább) a futómű, és egyéb alkatrészek ennek okán amelett, hogy a súlya miatt még többet is fogyaszt, drágább fenntartani. Ezen felül viszont ha valaki ezt a méretet szeretné, a fenti dízelmotorokkal ez egy remek választás.

Az ajánlott Volkswagen dízel használtautók az 1.6, 1.9, 2.0 dízelmotorral:

Volkswagen Passat

Volkswagen passat megbizható dízel használtautó

A Volkswagen Passat, egy nagyon régóta népszerű dízel használtautó, köszönhetően, a hatalmas csomag és belsőterének, illetve az autó által nyújtott komforthoz képest alacsony fenntartási költségeknek. A legpraktikusabb kivitel, egy dízeles Volkswagen Passat esetében, a kombi kivitel, és mi mindenképp csak kombi vásárlását ajánljuk a Volkswagen Passat-ból, mivel használtautóként, szedánt már nagyon kevesen keresnek, így ha egy olyat veszünk, bajban lehetünk az eladáskor.

Dízel Volkswagen Passat megbízhatósága

Ha használtautóként Dízel Volkswagen Passatot keresel, akkor talán az egyik legmegbízhatóbb családi autót nézed, mivel nagyon kevés olyan típushiba, vagy általánosan ismert probléma van az autóval, ami meghaladja a normális, kötelező karbantartásokat. Aki egy kicsit magasabb minőséget keres mint egy Skoda Octavia, de fenntartásban sem szeretne sokkal többet költeni egy dízel használtautóra, annak tökéletes választás egy Volkswagen Passat.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf dízel használtautó megbízható

Nem teljesen érthető módon, a Volkswagen a régen kis-középméretű autójából a Golfból, mára már egy jellemzően kombiként vásárolt családi autó lett, amit kívülről szinte alig különböztet meg valami a Volkswagen Passattól. A Dízel Volkswagen Golf használtautóként ettől függetlenül remek választás, méretiben kicsit kisebb mint a Volkswagen Passat, de ezen felül minden másban megegyezik azzal. Az autó egésze eléggé „rétegterméknek” érződik, mivel a jellemzően két családi slágerautó a Skoda Octavia és a Volkswagen Passat között nehéz elhelyezni, illetve megtalálni, hogy pontosan ki az akinek az a kettő autó nem felel meg, viszont a Golf igen.

Dízel Volkswagen Golf megbízhatósága

A dízel használtautók között, magas megbízhatósággal rendelkezik, általános karbantartás mellet, egyéb extra szervizt nem igényel. Talán arra érdemes figyelni, hogy nem érdemes a nagyon extrázott modellek felé menni, mivel ott ár-érték arányban nem járunk annyira jól mint a Volkswagen csoport többi termékével, mivel a Golfra az elmúlt években csökken a kereslet, így egy sok extrával rendelkező (ennek okán drágábban árult autót) lehet, hogy nehezebben tudunk eladni, amikor arra kerül a sor.

 

Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta dízel használtautó

A Volkswagen Jetta, a Volkswagen csoport egyik legértelmetlenebb terméke, a listára is csak azért került fel, mert megbízható, és mivel nagyon ritkán mi is találkozunk olyan ügyfelekkel akik kifejezetten ezt keresik. Az autó értelmét, azért nehéz megtalálni, mert méretben szinte egyezik a Golfal, külsőre is lehetetlen megkülönbözetni, az egyetlen tulajdonsága, ami okot ad a létezésének, hogy szedán. Tehát ha valaki abba a nagyon szűk keresztmetszetben keres dízel használtautót, hogy Volkswagen csoportos szedán, és a Passat valami okból nem megfelelő, akkor itt a Jetta. Egyébként valószínűleg a Volkswagen is látta, hogy minek után manapság már nagyon kevesen vesznek szedánt, semmi értelme az autónak, ennek okán végleg meg is szüntették a gyártását.

Dízel Volkswagen Jetta megbízhatósága

Mint a Volkswagen csoport tagja, így a dízel Volkswagen Jetta, ugyan olyan megbízható választás, mint bármelyik másik a Volkswagen, Skoda, Seat márkák közül a listán szereplő autó. Arra érdemes figyelni a vásárláskor, hogy ez egy már nem gyártott autó, a többivel ellentétben, és a gyártása alatt is kevesebb darabszámban került értékesítésre, ennek okán az autó specifikus alkatrészek (pl. lökhárító) szintén kevesebb darabszámban elérhető, mint mondjuk egy Volkswagen Passat esetében.

 

Volkswagen Touran

Volkswagen Touran dízel használtautó megbízhatóság

A Volkswagen Touran a Volkswagen kisebb ajánlata a családi dízel használtautókat keresőknek. A legfontosabb tulajdonság amit szem előtt érdemes tartani, hogy a hátsó ajtók a hagyományos „nyitós” verziók, míg az egyel nagyobb autón a Volkswagen Sharan amelyik hátsó tolóajtóval elérhető.

Dízel Volkswagen Touran megbízhatósága

A Volkswagen Touran megbízható kisebb dízeles családi autónak számít, arra érdemes figyelni a használtautó vásárlás előtt, hogy ebből rengeteg van itthon és külföldön is taxiként használva,  így például egy külföldről behozott autónál, érdemes meggyőződnünk, hogy az általunk kinézett Volkswagen Touran egy óratekert taxi.

 

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan dizel megbizhato hasznaltauto

A Volkswagen Sharan a Volkswagen Touran nagytestvére. Méreteiben lénygesen nagyobb autóról beszélünk. A listára azért is került fel a Volkswagen Sharan, mert a legjobb és legmegbízhatóbb nagyméretű egyterű dízel használtautó. Fontos tudni, hogy a Volkswagen Sharan hátul tolóajtókkal rendelkezik.

Dízel Volkswagen Sharan megbízhatósága

Dízeles használt családi autókat böngészve, ez lehet a legjobb választás annak, aki ebben a méretben keres használtautót. Megbízható, mindenképp a 2.0 dízelmotorral ajánljuk, mivel ehhez a mérethez már szükség van ekkora motorra. Arra érdemes figyelni Volkswagen Sharan vásárlás előtt, hogyha a nagy család miatt van szükségünk ilyen autóra, akkor nem érdemes felesleges extrákat, vagy olyan extrákat keresni a használtautók között, mint (pl. az elektromos csomagtérlehajtás) mivel azt a gyerekek, (vagy bárki) könnyen el tudja rontani. Itt érdemes, tényleg csak olyan extrákkal használtautót keresni, amire tényleg szükségünk van.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan megbízható dízel használtautó

A Volkswagen Tiguan, a Volkswagen egyik legjobb ár/érték/méret aránnyal rendelkező városi SUV autója. Taxiként ritkán használt, így akár egy külföldről behozott autó esetén sem kell nagyon tartanunk attól, hogy taxi volt. Remek választás azoknak, akik egy közepes méretű terepjárót (SUV) keresnek, viszont fontos tudni, hogy ez a cikk továbbra is csak a dízelautókról szól, itt pedig ha valaki egy ilyen autót, ahogy a kategória neve (városi terepjáró) városi használatra keres, akkor semmiképp ne a dízelmotorral vegye. Tehát ezt az autót (mint az összes többi dízel használtautó), dízelmotorral városi használatra nem javasoljuk.

Dízel Volkswagen Tiguan megbízhatósága

A Volkswagen Tiguan egy megbízható városi terepjáró, arra érdemes figyelni, hogyha dízelmotorral vásároljuk, akkor egyrészt csak akkor tegyük, ha főleg hosszabb távon, városon kívűl használjuk, illetve, hogy itt is elérhető az 1.6 és a 2.0 dízelmotor, de az autó súlya és mérete miatt, mi csak a 2.0 cr tdi dízelmotorral ajánljuk.

 

Seat Leon

Seat Leon dízel használtautó

Sokak számára meglepő lehet, de a Seat is a Volkswagen csoport része, így a Volkswagennél elérhető megbízható 1.6 és 2.0 dízelmotorokat, ezekben az autókban is megtaláljuk. A Seat Leon azoknak remek választás, akik kívűl és belül is egy kicsit más, a Skoda Octavia és a Volkswagen Golftól eltérő autót szeretnének, az ismert Volkswagen dízel megbízhatósággal.

Dízel Seat Leon megbízhatósága

A Seat Leon, egy rendkívül műszakilag egy megbízható dízelautó, vásárláskor ha ezzel együtt a Skoda Octavia, Volkswagen Golf/Passat vonalat nézegetjük, akkor mindenképp tudni kell, hogy a Seat Leonból kevesebb darabszámot adtak el, így ahhoz a műanyagalkatrészek (amik különböznek pl egy Octaviatól, pl. a lökhárító, fényszóró) is nehezebben, kevesebb utángyártott verzióban érhető el.

Seat Tarraco

Seat Tarraco megbízható dízel használtautó

A Seat Tarraco, a Seat márka legnagyobb méretű SUV, azaz városi terepjárója. Árban a Volkswagen termékek közül ebben a méretben kiemelkedően jónak számít, felszereltségben és extrák terén, megegyezik bármelyik Skoda modellel. Az, hogy egy Seat Tarracot, vagy egy Skoda Karoq/Kodiaq vásárolunk az csak egyéni preferencia, műszakilag szinte megegyeznek.

Dízel Seat Tarraco megbízhatósága

Itt is fontos kiemelni, hogy a Seat Tarraco, mint dízel használtautó egy remek, megbízható választás, ám maga az autó egy „városi terepjáró” így ha a mi használati célunk is főképp városi, akkor semmiképp ne dízel motorral vásároljuk meg. Viszont ha a dízeles használtautóknak megfelelő a használat jellege (sok, és főleg hosszabb távú utak, a városi araszolás helyett) akkor a dízeles Seat Tarraco nagyon jó választás. Egyedül arra érdemes figyelni, hogy az autó mérete miatt, mi csak a 2.0 dízelmotorral javasoljuk, hogy legyen elég lóerő az autó megfelelő, és nem lomha használatához.

Seat Alhambra

Seat-Alhambra-hasznaltauto

A Volkswagen csoport, itt már nagyon nem is erőltette meg magát, hogy úgy nézzen ki, mintha ez egy másik autó lenne mint a Volkswagen Sharan. Igazából ha Volkswagen Sharan és Seat Alhambra autókat nézünk, azt vásároljuk, amelyikből egy jobb vételt találunk, mivel ez a két autó szinte teljesen egyezik.

Dízel Seat Alhambra megbízhatósága

Mivel a Seat Alhambra teljesen megegyezik, a Volkswagen Sharan-nal, így pontosan ugyanannyira megbízható mint az. A legjobb családi egyterű ami tolóajtóval szerelt. Az autó mérete miatt, ha dízel használtautóként nézzük a Seat Alhambra autót, akkor csak a nagyobb 2.0 dízelmotorral javasoljuk, mivel egy ekkora méretű autónak, szüksége van rá.

2.Honda

A Honda alapból az egyik legmegbízhatóbb autómárka, de főleg a benzinmorojaival nyerte el, a közismerten megbízható használtautó képét, viszont a szerencse, hogy ez a dízel autóira is igaz. A dízel Hondák használtautóként szintén remek választások tudnak lenni, viszont arra érdemes készülni, hogy árban magasabbak, mint a hasonló évjáratú pl, Skoda, Ford stb autók.

Honda Accord

dízel honda accord megbízhatóság

A dizel Honda accord elérhető szedán és kombi kivitelben is, így ha megbízható dízel használtautót keresünk, még választani is lehet, a méretek közül. Fontos, hogy az ilyen idős autók esetében, használtautó vásárlás előtt, mindenképp ellenőrizni kell az autó alvázát is, hiszen sok a külföldről behozott autó, és 10-15 éves korukra ezek az autók, már tudnak rozsdásodni, ha olyan környezetben használták őket, ahol jellemző volt az utak sózása.

Dízel Honda Accord megbízhatósága

A Honda 2.2 dízelmotorja, egy nagyon jól sikerült motor, bárkinek ajánlott aki dízelautót keres. Fogyasztásban magasabb mint egy Volkswagen 1.6/2.0 vagy egy ford 1.5 dízelmotor, viszont teljesítményben is magasabb

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Honda CR-V

Dízel honda crv megbízhatóság

A dízel Honda CR-V, a Honda Accordal megegyező 2.2 dízelmotorral szerelt verzióban egy remek családi terepjáró. Az egyetlen probléma ezzel az autóval, hogy a dízel használtautó vásárláskor itt is meg kell fizetnünk a „Honda felárat”, ami sokak számára elrettentő, hiszen nem mindenki van kibékülve azzal, hogy egy 11-14 éves autóért 4-5 milliót kell fizetni.

Dízel Honda CR-V megbízhatósága

Terepjáró jellegű dízel használtautók között a legjobb választások egyike, fontos, hogy ennél a motornál is érdemes betartani a 10 000 – 15 000 kilométerenkénti olajcsere periódust, és akkor szinte végtelen kilométert kellene bírniuk ezeknek a dízelmotoroknak.

 

3.Kia

A Kia, ahogy a benzinmotorjaival, úgy a dízelautóival is kiemelkedően megbízhatónak számítanak. Fontos, tudni, hogy mivel a Hyundai és a Kia egy cég, így ha dízel használtautót keresünk, akkor érdemes mindkettő márkát átnézni, mivel műszakilag szinte teljesen megegyeznek az autók. Fontos, hogy mi dízel kia autókat csak az 1.6 crdi és az 1.7 crdi motorokkal javasoljuk. Ezen felül, a Kia és Hyundai autókra 7 év gyári garancia van, így ha a használtautó vásárlás során a garancia is szempont, akkor ez a legjobb választás.

 

Kia Ceed

Dízel Kia ceed megbízhatóság

A Kia ceed az egyik legjobb választás használtautó kereséskor, mivel elérhető csapotthátú, kombi, és 2 ajtós GT kivitelben is. A Kia márka esetében a megbízhatóság magas, apróbb hibák mint például, hogy a kormányfűtéssel rendelkező autók bőrkormánya hamarabb kopik, előfordulnak, de összesítve, egy nagyon ajánlott autó és márka.

Dízel Kia Ceed megbízhatósága

A dízel használtautó között, a Kia Ceed a fent említett 1.6 crdi motorral nagyon megbízhatónak számít, arra érdemes figyelni, hogy automataváltós verziót ebből csak korlátozottan ajánljuk, mivel ott az automataváltó felújítással, elég nagy számlákba lehet belefutni.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Kia Sportage

Dízel kia sportage megbízhatóság

A Kia autókínálatában a Kia Sportage, a tipikus városi SUV szerepét betöltő autó. Dízel használtató vásárlás előtt, érdemes azonban figyelni, hogy az egy dolog, hogy ez egy „városi” terepjáró, viszont a dízelmotor amivel szerelve van, semmi esetre sem a városi használatra került bele.

Dízel Kia Sportage megbízhatósága

Az ajánlott dízelmotorok használt dízel Kia Sportage esetében, az 1.6 crdi és az 1.7 crdi. Mindkettő motor, rendkívül megbízható bármelyik válaszható a kettőből. Használtautó vásárlás előtt érdemes arra figyelni, hogy az autó kerekeinél lévő, sárvédő ív műanyagok, ha az autó sérült volt, akkor eltudnak válni, mivel egy fényezés után, annak a visszarakása nem mindig sikerül, gyári minőségben.

4.Hyundai

Mivel, ahogy feljebb is írtuk, a Kia és a Hyundai egy cég, és az autóik is a külső designon kívűl teljesen megegyeznek, így szintén az 1.6 crdi és az 1.7 crdi motorral szerelt autók ajánlottak.

Hyundai i30

Hyundai i30 dízel megbízhatóság

A Hyundai i30 egy remek választás, ha olyan dízel használtautót keresünk, aminek alacsony a fogyasztása, és a fenntartási költségei is.

Dízel Hyundai i30 megbízhatósága

A Kia ceedel megegyező, rendkívül magas megbízhatóságú dízel használtautónak számít a ha az 1.6 crdi motorral választjuk. Az hogy a Hyundai i30 vagy a Kia ceedet választjuk, az műszakilag és megbízhatóságban semmit nem számít.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Hyundai i40

hyundai i40

A Hyundai i40 a Hyundai nagyobb méretű kombija, habár nagyon ritkán látható belőle „szedán” jellegű változtat is. Az autó kifejezetten praktikus, nagyobb beltérrel és csomagtartóval rendelezik mint a Hyundai i30. Így azoknak ajánlott, akiknek a Hyundai megjelenése tetszik, és egy nagyobb méretű autót keresnek, ebben a kategóriában.

Dízel Hyundai i40 megbízhatósága

Ha az ajánlott 1.6 crdi vagy 1.7 crdi motorral választjuk akkor nagyon megbízható családi dízel használtautó a Hyundai i40. Arra érdemes figyelni, hogy ezeknél a modelleknél az automataváltó felújítása egy nagyobb összeg, így ha automataváltós dízel használtautót keresünk, akkor érdemes, a kevés kilométert futott példányokat keresni.

 

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson megbízható dízel használtautó

A Hyundai Tucson, a Hyundai közepes méretű SUV autója, viszont talán a legpraktikusabb, és ár-érték arányban a legjobb SUV választás. Itt is fontos elmondani, hogy az, hogy valaki egy Kia Sportage, vagy egy Hyundai Tucsont választ teljesen mindegy műszaki oldalról, mivel a két autó teljesen egyforma műszakilag.

Dízel Hyundai Tucson megbízhatósága

Mint az összes Hyundai és Kia dízel használtautót ebből az időszakból, ezt is az 1.6crdi és az 1.7crdi dízelmotorokkal érdemes megvásárolni, mivel azoknak a megbízhatósága magas, több százezer kilométeren keresztül, alacsony fenntartási költségek mellet használható használtautó. Mint minden SUV használtautónál, itt is fontos elmondanunk, hogy attól még, hogy ez egy úgymond „városi terepjáró” a dízelmotor nem való városba, mivel ha nagyobbrészt városi körülmények között használunk egy dízelautót, akkor rekord sebességgel tudunk hatalmas szerviz számlákkal szembesülni.

 

5.Ford

Sokan gondolhatják, hogy a Ford nem kifejezetten arról híres, hogy jó autókat gyárt, a valóság viszont, hogy az 1,5 dízelmotorral illetve nagyobb méretű autók esetében a 2.0 és a 2.2 dízelmotorokkal szerelt autóik hihetetlenül megbízhatóra sikerültek, ezért mindenkinek, aki dízel használtautót keres, ajánlottak.

Ford Focus

Ford focus dízel használtautó megbízhatóság

A Ford Focus dízeles használtautóként, remek választás azoknak, akik valamiért nem szimpatizálnak a Volkswagen csoport autóival, de mégis egy megbízható dízelautót keresnek. Fogyasztásban is teljesen jó az autó, 4.5 – 6 liter közötti fogyasztással lehet számolni, normális használat mellett.

Dízel Ford Focus megbízhatósága

Fontos, hogy az 1.5 dízelmotor nagyon megbízhatónak számít, de a Volkswagen csoport dízelautóitól eltérően, itt az automataváltót nem annyira ajánljuk, bármilyen dízel Ford esetében mi csak a manuális váltós verziókat javasoljuk.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Ford C-Max

Dízel ford cmax

A Ford kisebb méretű egyterűje, azoknak akik a Ford Focussal mindenben egyező autót keresnek, csak egy családiasabb, egyterű kivitelben. Fontos, hogy a dízel Ford C-Maxból két méret változat is elérhető, illetve a hátsó tolóajtós verzió ugyan ez az autó, csak az a Ford B-Max

Dízel Ford C-Max megbízhatósága

Ha a használtautóként vásárolt dízel Ford C-maxot az ajánlott 1.5 dízelmotorral vásároljuk, és betartjuk a dízelautókra vonatkozó felhasználási és karbantartási javaslatokat, akkor 300-400 ezer kilométert könnyedén el kellene bírnia a dízelmotornak.

 

Ford S-Max

Ford S-max megbízható dízel használtautók

A Ford S-Max a Ford legnagyobb családi dízel használtautó ajánlata, ha a Ford kínálatából keresünk családi autót. Fontos, hogy itt már a 2.0 és a 2.2 dízel motor az ajánlott, illetve hogy ennél az autónál már nagyon érdemes odafigyelni, mivel a helyszíni használtautó állapotfelméréseink során szerzett tapasztalat azt mutatja, hogy ezek között az autók között, sajnos nagyon sok „lelakott” példányt is árulnak.

Dízel Ford S-Max megbízhatósága

Ha dízel használtautót keresünk ebben a méretben, akkor a Ford S-max megfelelő választás lehet. Arra érdemes figyelni, hogy a régebbi generáció esetében, ha automataváltós modellt keresünk, akkor csak a 2.2 dízelmotorral szerelt Ford S-Maxokat nézzünk, mivel a 2.0 dízelmotor mellé még a Ford ismerten rettenetes Powershift automataváltója került, de a 2.2 motor mellé már nem.

6.Volvo

A Volvo a köznyelvben, még mindig a biztonságos családi autóként él, amiről azért annyit érdemes tudni, hogy ez így van, de amilyen régen ez elterjedt róla, azóta Volvohoz mérve is, a többi autómárka is hasonlóan biztonságos lett, tehát ha valaki azért választana Volvót, mert az a kép él a fejében, hogy az a legbiztonságosabb, akkor ajánljuk az Európában általánosan elfogadottá vált, Euroncap autó biztosánsági teszteléssel foglalkozó cég honlapján ellenőrizni, melyik autó mennyire biztonságos valójában.

A Volvo esetében az ajánlott dízelmotor az újabb szériás D2-D5 közötti 2 literes dízelmotor, viszont mivel a Volvo már egy „prémium” márka, így a fenntartási költségek esetében, ez már csak azoknak ajánlott, akik szívesen fizetik meg az évek során, egy prémium autó, magasabb fenntartási költségeit.

 

Volvo V60

volvo v60 dízel használtautó

A Volvo V60 a legpraktikusabb választás, és ár érték arányban is talán a legjobb modern Volvo modell. Valamiért a Volvo nem is nagyon próbálkozott azzal, hogy a méretben nagyobb V90 modellhez képest máshogy nézzen ki az autó, és ez szerencsére igaz a felszereltségre is, tehát például, ugyan olyan fényszórót, és belteret kapunk, mint a sokkal drágább Volvo V90 esetében.

Dízel Volvo V60 megbízhatósága

Az hogy a Volvo dízelmotor skálán a D2-D5 között melyiket választjuk, igazából teljesen mindegy, mivel műszakilag szinte azonos motorokról beszélünk. Viszont azért azt érdemes szem előtt tartani, ha Volvo V60 a kiszemelt dízel használtautó, akkor jellemzően ez családi autóként kerül használatra, ahol azért több személy + csomagok esetében, a D3 motor minimum ajánlott. A V60 elérhető szedán kivitelben is, akkor a neve S60, viszont annak a megvásárlása csak korlátozottan ajánlott, mivel a mai dízel használtautó piacon, szedánra elég kicsi a kereslet.

Cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.

Volvo V90

Volvo V90 megbízható dízel használtautó

Ha valaki arra gondolna, hogy ez ugyan az az autó, mint az előző képen, csak a másik oldalról, az teljesen érhető, mivel ahogy a Volvo V60 esetében is írtuk, ugyan apróbb változtatások vannak, de a Volvo V90 szinte megegyezik a Volvo V60-nal, egyedül a mérete nagyobb, így azoknak ajánlott akik több csomagot, babakocsit szeretnének szállítani. A V90 elérhető szedán formában is S90 elnevezéssel.

Dízel Volvo V90 megbízhatósága

Dízel használtautók között a Volvo V90 összegzésben közepesen megbízhatónak számít, de még mindig az ajánlott kategóriába esik. A fő különbség a V60-hoz képest, hogy ebben a méretosztályban, az új autót megrendelők nagyon nagy része automataváltóval rendelte az autót, ami ugyan a jobb automataváltók közé tartozik, de összegzésben, amennyivel ez a plusz „funkció” rontja egy V60 + Manuális váltó kombinációt, annyival nem ad többet ez az autó. Ha valaki viszont belevágna egy V90 vásárlásba, akkor mindenképp csak automataváltóval ajánljuk, annak okán, hogy használtautóként, aki ilyet keres, szintén főleg már csak automataváltós autót használna, így egy manuális váltós V90-et eladni nagyon nehéz. A méret miatt, a D4 motor a minimum ajánlott.

 

Volvo XC60

Volvo XC60 dízel használtautó vélemények

A Volvo XC60 dízel használtautóként sokakat ejt a tipikus „városi SUV” csapdába, annak okán, hogy ára jellemzően olcsóbb mint egy hasonló évjáratú és felszereltségű, de benzines Volvo XC60 autóé. A probléma ennek okán, abból szokott lenni, hogy a dízel és benzines autó különbségeit figyelmen kívűl hagyva, a dízeles használtautó kerül megvásárlásra, olyan jellemzően városi célú használatra amire az nem való.

Dízel Volvo XC60 megbízhatósága

Ha azt az ellentmondást feloldjuk, miszerint a „városi terepjárót” nem ott használjuk amire elvileg a neve és kategória besorolása alapján kellene, akkor egy rendkívül megbízható használtautó dízel a Volvo XC60. A mérete miatt a D4 motor minimum ajánlott.

 

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket, cégünk több éves, és 2500+ autós tapasztalattal végez, használtautó vásárlás előtti, helyszíni autó állapotfelmérést, úgyhogy ha már van konkrét kiszemelt autód, és biztosra szeretnél menni, hívd szakértő kollégáinkat, ügyfélszolgálatunkon.